Hevosenliha maistuu jälleen

11.12.2009, YLE

Hevosenlihan arvostus suomalaisessa ruokakulttuurissa on nousussa. Raviurheilun keskusjärjestö Hippos on kuluneen vuoden ajan aktiivisesti pyrkinyt romuttamaan hevosteurastuksia ja hevosenlihaa kohtaan tunnettuja ennakkoluuloja ja lisäämään lihan käyttöä.

Suomessa lopetetaan vuodessa nelisentuhatta hevosta, mutta niistä vain noin tuhat päätyy hyötykäyttöön. Hevosenlihaa tuodaan kuitenkin Suomeen miljoona kiloa vuodessa.

Raviurheilun keskusjärjestö Hippos on kampanjassaan korostanut, että kotimainen hevosenliha on eettisesti hyvä valinta. Hippoksessa uskotaan, että tunteellinen suhtautuminen hevosteurastuksiin on vähenemässä.

– Se on tavallaan eettistä lihaa, ei tehotuotettua. Ja kotimaista hevosenlihaa syömällä voi vähentää tuontilihan määrää, mikä on ekologista, pohtii Hippoksen projektisihteeri Veera Nieminen.

Lue koko artikkeli YLE.n verkkosivuilta